COFIBRES

Cofibres zijn  vezels die grijs/bruin van kleur zijn. Deze vezels worden gebruikt om de bodem een hogere stabiliteit, veerkracht en een verbeterde schokabsorptie te geven.

Het is een zuiver gesneden materiaal met een sterkere vezelstructuur en een minimale aanwezigheid van stof- en latexresten.

Vaak worden cofibres gebruikt in combinatie met GEOPAT® of geofibres. Ook zand gemengd met enkel cofibres kan een zeer goed resultaat opleveren. Cofibres zijn ideaal om longeer- en vrijspringpistes nog meer draagkracht te geven.

In vergelijking met GEOPAT® houden cofibres maar 6% vocht vast, waardoor er dus meer gesproeid moeten worden. Cofibres worden ook stabilityfibres of tapijtvezels genoemd. Deze fibres zijn gunstiger in prijs vanwege hun kleur.

COFIBRES STEEDS OP VOORRAAD!
Geopat
Geopat
Geopat
Geopat
Geopat
Geopat
VERWERKING COFIBRES

De ideale mengeling geeft uw bodem de ideale structuur. De gewenste mix is 2 à 3 kg cofibres per m2 toplaag. We verdelen de cofibres over de piste, wat zowel manueel als machinaal kan gebeuren. Daarna mengen we gedurende een lange periode de cofibres door uw toplaag met een rotor-eg. Dit moet cm per cm gebeuren tot we op de juiste diepte zitten. Nadien wordt de piste veelvuldig besproeid met water. Door de juiste verhouding te hanteren, het juiste product te gebruiken en de juiste personen in te schakelen heeft u de hoogst mogelijke zekerheid wat betreft de aanleg van uw bodem.

KWALITEIT

Cofibres zulen bij u thuis aangeleverd worden in samengeperste balen. Let wel op de kwaliteit van de vezels. Deze mogen niet te lang maar ook niet te kort zijn. Er mag hoofdzakelijk geen fijn stof aanwezig zijn in de balen (latex genoemd). De geleverde balen hebben een grootte van circa 1.10 x 1.15 x 0.75 meter met een gemiddeld gewicht van circa 330 kg.

STABILISATIE

Vaak willen de mensen hun bodem extra stabiel hebben, dit is vooral bij jumpings en kleine paddocks waarin veel vrij gesprongen wordt.

Om een bodem nog meer draagkracht te geven en nog stabiler te maken zodat hij op concours vele combinaties te paard kan weerstaan, dienen we er fibres aan toe te voegen. Cofibres zijn in dit geval voordeliger in prijs en gemakkeijker om te verwerken. In tegenstelling tot fibres, zijn cofibres niet statisch en zullen ze zich makkleijker laten verwerken in de bodem.

SERVICE

Vaak is het bestaande zand geschikt om te vermengen met het geotextiel, waardoor een verbetering van de bodem bereikt wordt. Ivan Peeters is dan ook altijd bereid om uw zand te controleren. Klik hier voor aanvraag tot uw zandanalyse

De service die Ivan Peeters u biedt is moeilijk te verwoorden. Wij kunnen het enkel maar bewijzen nadat uw bodem door ons is aangelegd. De honderden tevreden klanten, het internationale karakter van ons product en het succesverhaal van GEOPAT® zijn ons visitekaartje. De ervaring en de know-how zijn onze sterke punten... Maak hier gebruik van!

WAAR U MOET OPLETTEN...

EN NIET VERGETEN

Cofibres zijn een perfecte stabilisator in een paardenpiste. Toch moet u erop letten dat deze vezels minder vocht opsorberen dan geopat of geofibres.

Cofibres zijn interressant in prijs, maar houden minder vocht vast. Vandaar dat cofibres vaak gecombineerd worden met GEOPAT®. 

Niettegenstaand kunnen we de perfecte bodem aanleggen met enkel cofibres, met in het achterhoofd dat er in de zomer meer gesproeid moet worden, want water verdampt.

Geopat Geofibres Cofibres Tapijt Video's Vragen Zandanalyse Eigen aanleg piste referenties
Meer informatie of een offerte? Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten