Stabilisatie

Vaak willen de mensen hun bodem extra stabiel hebben, dit is vooral bij jumpings en kleine paddocks waar veel vrij gesprongen wordt.

Om een bodem nog meer draagkracht te geven zodat hij op concours vele combinaties te paard moet weerstaan nog stabiler te maken dienen we er fibres aan toe te voegen.

Dit is een dunne getrokken vezels van circa 3 à 4 cm , deze dient niet om vocht vast te houden maar om een nog betere samenstelling tussen zand en geopat te creëren (het lijkt wel op dunne haren).

Geofibres mix Geofibres mix Offerte

Dit is geopat die al vermengd is met 20 % WITTE fibres, het zal uiterlijk geen verschil geven maar de bodem zal stabiler zijn om meer te kunnen springen, longeren en vrijspringen.

Het product is iets duurder en dan vooral omdat de fibres van WITTE kleur zijn.

{} Cofibres Offerte

Deze vezels zijn bruin/bont van kleur zij gebruikt wordt door te vermengen met geopat tegen 20 à 30% toevoeging.

Het is een zuivergesneden materiaal waardoor sterkere vezel structuur, met een minimale aanwezigheid van stof en latexresten.

MAAR ze kunnen ook puur gebruikt worden tegen 3 à 5 kg per m².

Zij geven een hogere stabiliteit en veerkracht en een verbeterde schokabsorptie.

Tapijt snippers Tapijt snippers Offerte

Deze zijn dikker en groter dan de geopat, ze zijn vervaardigd uit tapijt (meestal uit de auto ind.)

Helaas zijn ze grijs en zwart van kleur, maar optimaal te gebruiken in longeer piste, paddocks en trainingsmolens. Ze kunnen tegen 3 kg per m² vermengd worden met een drainage zand OF puur gebruikt worden tegen 5 kg per m²

Het grote voordeel is dat deze dan niet bevriezen en u steeds gans de winter uw paarden in de paddock kan zetten of eventueel longeren.

Door dat de oppervlakte van de snipper groter is geeft hij onnoemelijk veel draagkracht en draineert toch het water.

Ook worden ze wel in pistes gebruikt voor dressuur doeleinden en puur recreatief.